Trygga leveransalternativ

Meter i sekunden av Stine Pilgaard

  • 99 kr
Finns i lager

»En riktigt rolig, välskriven roman som får läsaren att sitta som trollbunden. En fullständig fröjd att ta del av.« Frida Jönsson, BTJ 

»Årets bok. En fullkomligt sagolik roman.« Jyllands-Posten 

»En klok och underhållande roman.« Betyg: 5 av 5 - Politiken 


En ung kvinna flyttar till Västjylland och frågorna hopar sig. Hur småpratar man med den lokala mathandlaren? Kan man stoppa världens dårskap med en frågespalt? Vad tänker västjyllänningarna på i pauserna mellan sina meningar? Varför är folkhögskoleeleverna så glada, och hur fäller man ihop en barnvagn i ett stycke?

Meter i sekunden är en humoristisk och kärleksfull roman om en ung kvinna som flyttar till Västjylland och ska hitta en väg genom folkhögskolelivet och den västjylländska samtalsformen, och samtidigt komma in i rollen som nybliven förälder och orakel i lokaltidningens frågespalt.

I svensk översättning av Helena Hansson och Djordje Zarkovic. 


STINE PILGAARD [f. 1984] är en dansk författare som slog igenom i hemlandet 2012 med debutromanen Min mor siger, för vilken hon mottog Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Meter i sekunden [2020] tilldelades Weekendavisens Litteraturpris, har fått lysande kritik och sålt i över 80.000 exemplar i Danmark.


»Jag älskar den humoristiska och dråpliga tonen i texten.« Beccasbokhylla 


»En liten pärla om att balansera och klara av livet.« Minns mig som en tid på dagen 


»Otroligt underhållande, men även tänkvärd. Höstens bok!« Klenis44 


»En fullträff som får själen att lyfta.« Carolines bokhylla 


»Stine Pilgaard har skrivit en formfulländad komedi om normalitet.« Information