Snabba leveranser. Normal leveranstid 1-2 arbetsdagar.

Ekologisk extra virgin olivolja 220 ml från Lorusso Andalusien NYHET

  • 159 kr
Finns i lager

Denna ekologiska extra virgin olivolja kommer från ett familjeägt företag i Andalusien som heter Lorusso och som görs på utvalda frukter från olivträd fria från kemiska gödningsmedel och insekticider, odlade ekologiskt i bergen i "Sierra de los Filabres" och i regionen "Desierto de Almería", vilket ger den en speciell och karakteristisk smak p.g.a. blandningen av intensiva och rika timmar av sol och havsbris från området.
Olivsorter: Picual, arbequina och hojiblanca. Kallpressad. Ekologiskt certifikat.

Smaknoter: Doft: Balanserad och len, med fruktiga inslag av gröna oliver och inslag av nyklippt gräs. Smak: Delikat, ren och fräsch, med toner av tomat och grön frukt i linje med dess fruktighet.
Perfekt att kombinera med otaliga rätter, att komplettera med färskost, färska grönsaker, bakade och grillade, samt för alla typer av såser och marmelader.

Första kallextraktionen -26ºC med Pieralisis protorreaktorteknologi (hermetisk extraktionsprocess som gör det möjligt att erhålla oljor med en större arom och en större mängd antioxidanter, därför hälsosammare).
Tidig skörd: oktober.

Näringsinformation per 100g: Energivärde 3 700kJ / 900Kcal. Kolhydrater 0,0g. Totalt fett 100 g: mättat 16,05 g, enkelomättat 79,03 g, fleromättat 4,92 g. Proteiner 0,0g. Salt 0,0 g.
220 ml från Lorosso