Trygga leveransalternativ

Honungssenap söt-stark

  • 55 kr

Slutsåld

En stark och söt senap med smaker som är lätta att plocka upp och definiera. Med lagom grova senapsfrön från Österlen och honung som ger en fin sötma, som balanserar syran av vinäger.

Serverad på Nobelfesten 2016.

I senapstillverkningen på Sörgården har hantverket och senapsfröet huvudrollen. Doft utseende och känsla är viktiga komponenter i processen. Det är senapsfröets skillnader i egenskaper och smak som ligger till grund för de olika senapssorterna de tillverkar. De använder endast de finaste svenska senapsfrön odlade på Petersborgs Gård i Österlen. Tänk av endast gula och bruna senapsfrön kan man få till en oändlig variation av smaker, från de mildaste lena till det nästan outhärdligt starka.

Passar utmärkt till korv, ost, skinka, griljering, grillsås, dressing, gravlaxsåsen

Senap är en krydda som är rik på historia! Den har använts under en lång tid och, enligt vissa, är senap den äldsta kryddan av alla kryddor. I Egypten exempelvis, tog de ståtliga faraonerna med sig senapsfrön i graven. Sedan var det romarna som först malde senapsfröna för att senare blanda upp dem med vin eller vinäger.

Ingredienser: Vatten, honung, senapsfrö, vinäger, rapsolja, havssalt

Näringsdeklaration 100g : Energi 544 kJ/129 kcal; Fett 11,1 g (mättat fett 0,6 g); Kolhydrater 22,1 g (varav sockerarter 22,1 g) Protein 5,8 g, Salt 1 g

Bäst före 18 november 2023
120g