Trygga leveransalternativ

Rabarbermarmelad med vanilj

  • 55 kr

Slutsåld

Syrlig rabarber och ljuvlig vanilj ger en sötsyrlig delikatess perfekt för toast eller scones. Rabarbermarmelad har den perfekta balansen mellan sötma och syrlighet till ostar. Den är inte bara god till skorpor och rostat bröd, utan även till ost ...eller till vaniljglass eller fullkornsmackan...

Passar utmärkt till Ricotta, Cheddar, rostat bröd, Jarlsberg, Brie, färskost

Rabarber passar utmärkt i mat, förr åt man rabarber på samma sätt som vi idag äter vårprimörer: råa med lite salt och peppar! Och rabarbers syrliga smak gör sig ypperligt i matlagning, exempelvis som chutney till fetare fiskar, fläskkött och anka eller i en persisk lammgryta. På danska ön Bornholm är rökt sill med rabarberkompott en traditionell rätt.

Serverad på Nobelfesten 2018 

Rabarber (Rheum rhabarbarum) är en perenn och lättskött växt som kan odlas i större delen av Sverige – men det tar några år innan den ger riklig skörd. När den väl etablerat sig ger den dock bara mer och mer. Rabarberns blommande stjälkar kan bli upp till två meter höga och har fluffiga, grenade blomställningar med små gräddvita blommor. Annars är rabarberns signum de krispiga, syrliga och vackra stjälkarna som är fantastiskt goda i paj, saft, sylt, marmelad och många efterrätter.

Rabarber bör kokas kort, för att bevara maximal färg och smak så kokas den här marmeladen över öppen låga vilket ger snabb tillagning.

Ingredienser: Rabarber (67%), rårörsocker*(33%), äkta vanilj* (*Ekologiska råvaror)

Näringsdeklaration 100g : Energi 627 kJ/149 kcal; Fett 0,1 g (mättat fett 0 g); Kolhydrater 37 g (sockerarter 37 g); Protein 0,7 g; Salt 0,01 g


120 g
Bäst före 27 mars 2024