Squashmarmelad med ingefära REA
-
55 kr - 25 kr
En frisk, syrlig och läcker marmelad med en självskriven plats på ostbrickan, som också smakar utmärkt till kyckling och rökt kött. Ingefärsmarmelad kan serveras på bröd, läggas på kött eller ätas till ris eller sallader. Om man använder mycket ingefära i en ingefärsmarmelad kan den bli för kryddig stark för vissa människor, särskilt barn. Därför har de här experimenterat med ingredienserna tills de hittat ett recept som fungerar som en dröm för hela familjen. Den är gjord på gul squash med friskhet av citron och ett lätt sting av ingefära.
Serverad på Nobelfesten 2016.
Passar utmärkt till Gruyère, Cheddar, Brie, Gouda, rökt karré, kyckling
Ingredienser: Gul squash, rårörsocker (28%), ingefära, citron, pektin
Fruktmängd 81 g per 100g
Näringsdeklaration 100g: Energi 600 kJ/140 kcal; Fett 0,3 g (mättat fett 0,1 g); Kolhydrater 34 g (sockerarter 33 g); Protein 1 g; Salt 0,05 g
Bäst före 29 september 2023
120 g