Trygga leveransalternativ

Saltlakritsmarmelad med blåbär och äpple

  • 55 kr
Finns i lager

En lakritsmarmelad som ett gott, spännande mörkt salt godis. En fyllig lakritssmak i denna ovanliga lakritsmarmelad, balanseras med en sälta och lätt syrliga blåbär och äpplen. Jättegod till lagrade hårda ostar.

Prisbelönt i Great Taste Award 2019, Storbritannien, 1 stjärna.
Juryns motivering: "Ett härligt originellt koncept med flera spännande kombinationer av smaker. En mycket spännande smak, nästan som lakritskola med frukt.  Det finns blåbär, äpple, salt och lakrits - alla smaker närvarande och bra balanserade!  En jämn konsistens, som tjock sirap. Utsökt på krämig vaniljglass, passar väl på äppelpaj. En modig och innovativ idé, full av smakupplevelser. En spännande överraskning!"

Passar utmärkt till Brie, Mozzarella, getost, cheddar, parmesan. Pröva på glass eller äppelpaj, som fyllning i kakor/tårtor. Jättegod till lagrade hårda ostar som Parmesan och Cheddar. Perfekt till en mogen Brie eller Camembert och lite mousserande vin. 

Serverad på Nobelfesten 2019

Ordet lakrits kommer från det grekiska ordet 'glukurrhiza' som betyder söt rot. Denna magiska växt har inte bara 50 gånger den naturliga sötman av raffinerat socker utan kalorier, det är också en ört som är känd för sina lugnande och lugnande egenskaper. Växer i sandjord, dess krypande rötter sprids i alla riktningar och drar näringsämnen djupt in i jorden. Det är traditionellt känt och används som medicin i Ayurveda för föryngring.

Sörgården Måla används bara lakrits gjord på hela rötter av certifierad ekologisk lakrits som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna. Lakritsen kommer från Kalabrien i Italien, vilket hjälper till att säkerställa en hållbar användning av ingredienser.

Lite som effekten av att lägga en nypa salt i maten för att få fram de bästa smakerna, gör lakrits också ett recept mer effektiv. Tack vare denna unika kvalitet anses det öka kraften i synergin mellan olika ingredienser i en blandning och används för att harmonisera olika smaker.

Ingredienser: Blåbär (46%), äpple (30%) rårörsocker(15%), citron, lakritsgranulat, chili, havssalt, äkta vanilj, fänkålsfrö, anisfrö

Näringsdeklaration 100g : Energi 411 kJ/98 kcal; Fett 0,3 g (mättat fett 0 g); 25 g
(sockerarter 23 g); Protein 0,7 g; Salt 0,93 g

120g
Bäst före 1 maj 2024